sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Iitan eka mätsäri!

Lauantai-iltana pidettiin pienet keittiötreenit, otettiin vähän hihnassa seuraamista namin avustuksella sekä opeteltiin, että herkku kädessä EI tarkoita automaattisesti "Istu!" Iita on niin nopea oppimaan, että varmaan kahdella tai kolmella toistolla se huomasi, että vaikka äiskällä on herkku kädessä, niin voi seistä, eikä tarvi heti istahtaa! Fiksu koira!

Lauantaina myös pakkasin tärkeimmät tavarat (rokotuskortti, hihna ja panta, herkut, kuljetusboxi peittoineen) valmiiksi, ettei sitten lähtiessä tarvi kiireessä niitä etsiä ;O) Edelleen pitäisi tilata Iitalle Kennelliiton kaupasta oma pikku kansio tärkeille papereille. Olgalla ja Veralla oli sellainen sininen, samettinen yhteinen, mutta en halua sitä ottaa Iitalle - mummukoirien paperit (ja Rosin) olkoot omassa kansiossaan, muistona.

Yhdentoista jälkeen sitten nakattiin Vari-Kennel Passatin perälle ja koira kyytiin. Voi että mä tykkään tuosta Vari-Kennelistä! Se on todellakin reilulla mitoituksella nyt, mutta tykkään niin =) Liian monesti näkee koiria tungettavan ihan liian pieniin boxeihin =/ Jos en vielä tällä hetkellä pysty tarjoamaan hevosilleni luxustason kuljetusta, niin edes Iitalle ;O)

Mätsäri oli Kannuksessa Dogness-hallissa, eipä me varmasti ulkokisaan olis lähdettykään ;D Pentuja oli lopulta ilmoittautunut 40 kpl, muistaakseni aika tarkalleen. Iita oli iiiiiiihan villipylly O.o No, ymmärtäähän sen, eka kerta, kun näki koiria koiria koiria koiria ja vielä kerran koiria!! Ei siinä paljo mamin herkut auttanu asiaa ;D Mutta ainakaan Iita EI pelännyt muita koiria, ei isoja eikä pieniä! Ja lapsia, voi että! Näki, et Iitan best friend kotona on pieni lapsi, koska Iita tuijotti ihan haltioissaan kaikkia pieniä ihmisiä xD

Kehässä meitä vastassa oli kultainen noutaja. Se olikin tosi hyväkäytöksinen - kuten kaikki muutkin pennut mätsärissä =) Näki, että porukka oli paljon treenannut! Paitsi Iita xD Pöydällä oli ihan nätisti, tuomari oli sen mielestä aivan ihana xD Tuomari antoikin vinkin, että nostaa kaulapanta sinne ylemmäs, en ollut itse huomannut ollenkaan! En edes yrittänyt juoksuttaa Iitaa silleen "virallisesti", vaan yritin saadan sen vapaana liikkumaan. Se oli ehkä virhe, Iitan ajatukset oli lattian hajuissa, kaikissa muissa koirissa, tippuneissa namuissa ja ja ja ja ;D

Ansaitusti saatiin sininen nauha! Tuomari sanoikin mulle, että kiva pentu, tarvii vielä vaan rutiinia ;O) Ja mulle ohjeeksi, että mulla ei ole mikään kiire kehässä, että se on maksettua harjoitusaikaa, että saa käyttää aikaa koiran kanssa siellä kehässä. Oli ihan hyvä ohje, koska en ajatellut sitä yhtään siltä kantilta!

Sinisten loppukehässä Iita rupes hiljalleen rauhoittumaan, olihan se jo aikakin ;D Rupes seisomaan aika kivasti, vaikka edessä ja takana oli koiria! Juostiin kaks kertaa kehän ympäri ja sentään ihan hyviä pätkiä tuli, et Iita malttoi kuunnella muakin eikä pelkästään ihmetellä maailman menoa!

Loppujen lopulta ihan kiva oli käydä, vaikka mennessä tuntu ens, et kaikkeen sitä lähtee.. Edellisestä kerrasta on niin kauan ja moni muu on niin pirun tosissaan... Mullehan tuo oli vaan sellainen mukava hetki pois kotihälystä ja mukavaa yhdessäoloa koiran kanssa!

Lupaamme ens kerralle treenata enemmän!!!



Kotia tullessa sitten huomasin, että Papu on mennyt lankojen läpi Thalikin puolelle, huoh.

6 kommenttia:

  1. nonii, siitä se Iitan mätsäri-ura urkenee..!!! Maaliskuusa muistaakseni oli seuraava mätsäri sielä dognesssissa, sinne siis! =)Tehään sit yhteishyökkäys ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, kestihän tää melkeen koko illan (no ainaki puoli tuntia) mut sainpas toimiin tän, et voi vastata suoraan kommenttiin!!!

      Joo, löysinki sitten sun tän viestin jälkeen sen facebookista! Sinne siis!!

      Poista
  2. Siis kannuksessa! seuraavalla kerrot mullekin niin tuun kattomaan =)

    VastaaPoista
  3. Villipylly! Kuulostaa ihan Minniltä! xD Siinä onki Minnille uus lempinimi! :D

    Mä nostan näyttelyremmin aina "kurkulle" kehässä. Niin seisottaessa kuin kävellessä. Niinku tollai: http://www.rapidmasters.net/hesas_Rodi.jpg Toki sitäki kannattaa treenata ennen näyttelyä, koska jotku saa melkosen hepulin ekasta kerrasta ku sen sinne nostaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, Minni on hyvä vaan uudesta lempinimestään ;D
      Minkähänlainen täystuho se Minni oikein onkaan... ;O)) Jos on kerta samanlainen ku tyttärensä xD

      Joo, nyt me kyl treenata tuo pannan pitäminen vähän eri kohdassa :D

      Poista